ELIET hakselaar Prof 6 On Wheels 14 pk B&S Vanguard + ABM

Beschikbaarheid:
SKU:
21010801
€ 10.950,00
ELIET hakselaar Prof 6 On Wheels 14 pk B&S Vanguard + ABM

De ELIET PROF 6 hakselaar On Road 14 Pk hakselaar op aanhanger onderstel is een professionele hakselaar uitermate geschikt voor hoveniers. Doordat deze machine op een aanhangeronderstel staat, kun je deze eenvoudig als aanhanger achter de auto of bus bevestigen. Deze uitvoering van de Prof 6 on Road is voorzien van een B&S Vanguard motor + ABM.


Opvallend is de ruime invoertrechter in de bijzondere V-vorm. De V-vormige onderplaat zorgt dat het ingevoerde snoeiafval (bulk of losse takken) eenvoudig naar het centrale punt wordt geleid waardoor deze optimaal de versnipperkamer binnenkomt. Hierdoor ontstaat een efficiëntere versnijding. Naast deze rendementswinst zorgt de puntige voorkant van de trechter ervoor dat de bediener meer geneigd is aan de zijkant van de trechter te gaan staan tijdens het inbrengen, waardoor zijn passieve veiligheid stijgt.


Voor het uitwerpen van de snippers maakt ELIET ook hier weer gebruik van het Turbo DischargeTM systeem, waarbij een zuigturbine de snippers uit de versnipperkamer zuigt en via een verhoogde blaaspijp uitwerpt. Interessant bij dit afvoersysteem is dat men deze zuigkracht ook ondervindt aan de invoertrechter, wat mooi meegenomen is bij het invoeren van bladrijk snoeisel. Het Turbo DischargeTM schoepenwiel werd herontworpen om een nog betere blaaskracht te genereren.


De vorm van de uitblaaspijp van de Prof 6 is zo ontworpten dat deze turbulentie voorkomt. De kromming werd berekend volgens de optimale baan van de vliegende snippers. Het werpbereik van de machine is dan ook ongekend. De keuze om de blaaspijp uit hoogwaardige kunststof te vervaardigen was dan ook bewust. Het materiaal is naadloos, corrosiebestendig en perfect glad en daarenboven geluidsisolerend. Door deze lage luchtweerstand is de pijp minder vatbaar voor opstoppingen. De blaaspijp heeft een uitvoerhoogte van 1,8 m en kan 280° gedraaid worden.


Alle wielen van de Prof 6 zijn uitgerust met een krachtige hydraulische wielmotor. Via een draaihendel aan het stuur regelt men met een simpele polsbeweging de snelheid voorwaarts of achterwaarts. Hoe verder u de hendel naar voren of naar achteren draait, hoe sneller de machine zich in die richting vooruit beweegt. Deze wielaandrijving is zo krachtig dat één man de machine probleemloos kan laden en lossen uit een bestel- of aanhangwagen.


De Prof 6 is voorzien van het gepatenteerde ELIET messensysteem. Met dat verschil dat er een zwaarder type messen in gemonteerd zit, wat de standtijd ten goede komt. Daarbij is de Prof 6 nog beter bestand tegen zand of steentjes die onvermijdelijk met het snoeiafval in de machine terecht komen.

 

Over het onderhoud van de machine is goed nagedacht. De volledig achterkant van de machine kun open gescharniert worden, waardoor een ongelofelijke toegankelijkheid ontstaat voor het reinigen en het onderhoud aan het volledige messensysteem.


Optioneel kan de Prof 6 worden voorzien van een ABM-systeem (Anti-Block Motor) en een snelheidsreglaar voor de invoerwals. Dit ingenieuze systeem regelt volledig autonoom de invoersnelheid. Een sensor controleert nauwgezet elke verandering van het motortoerental.

Meer informatie
Name ELIET hakselaar Prof 6 On Wheels 14 pk B&S Vanguard + ABM
Artikelnaam Hakselaar
EAN code 02080000406673
Vermogen 9012
Merknaam Eliet
Maximale takdikte 100mm
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:ELIET hakselaar Prof 6 On Wheels 14 pk B&S Vanguard + ABM

Andere klanten kochten ook